Technische omschrijving

Perceel


Terreinafwerking:
Het openbare gedeelte van het resort zal worden voorzien van een straatverharding met meerdere parkeerplaatsen. De twee eigen parkeerplaats(en) en het pad naar de voordeur van elke villa zullen worden voorzien van betonklinkers en het terras aan de achterzijde zal worden voorzien van betontegels, van 60x60cm voorzien van een niet poreuze toplaag, met een kantopsluiting. De kavels lopen op een natuurlijke wijze in elkaar over volgens het landschapsplan van landschapsarchitect Haver Droeze. De beplanting zal bestaan uit bomen en struiken van inlands sortiment (eik, beuk, berk, den, spar en hulst, rododendron, sleedoorn, roos, meidoorn, liguster). De overige delen van de tuin zullen ingezaaid worden met zowel gras als bloemrijkgras met veel eenjarige kruiden. Het terras aan de achter­zijde zal circa 360 cm diep worden over de breedte van de veranda. 
Ecologische zone: Binnen het terrein bevindt zich een ecologische zone waar de inrichting van het landschap rekening zal houden met de zandhagedis, hazelworm, ringslang en das. Kavel: De kavelgrootte staat aangegeven op de prijslijst, samen met het bouwnummer, het villatype en de v.o.n. prijs.

Villa

Buitenriolering: De aanleg- en aansluitkosten en eventuele kosten van ingebruikstelling met betrekking tot de riolering zijn in de koop- c.q. aannemingsover­eenkomst inbegrepen. De diverse afvoerpunten van de woning worden aangesloten op de buitenriolering. Het totale systeem wordt aangesloten op het hoofdriool volgens de geldende richtlijnen. Het hemelwater wordt afgevoerd naar de centrale waterpartij dat het overschot aan water doorvoert naar een bosven.
Fundering en begane grondvloer: Op basis van de sonderingen en berekeningen van de constructeur, wordt er grondverbetering toegepast. De kruipruimte wordt op natuurlijke wijze geventileerd. De begane grondvloer wordt uitgevoerd als betonvloer en wordt aan de onder­zijde voorzien van isolatie. Op de bovenzijde van de begane grondvloer wordt een afwerkvloer met vloerverwarming aangebracht.
Buitenwanden: De buitenwanden worden traditioneel in baksteen handformaat uitgevoerd. Het binnen spouwblad wordt uitgevoerd met kalkzandsteen lijmblokken. Spouwisolatie (4,7 m2 k/w). Binnenwanden: de niet dragende binnenwanden worden uitgevoerd in massieve gipsbetonblokken. De binnen­wanden op de verdieping worden uitgevoerd in HSK/metalstud wanden. Alle in het zicht zijnde binnenwanden worden afgewerkt met een stucwerklaag en daarna voorzien van twee lagen reinigbare verf.
Plafonds en verdiepingsvloer: Prefab kanaalplaatvloer van ge wapend beton afgewerkt met (zand/cement) afwerklaag.
Verdiepingsgevel:
De verdiepingsgevel van de villa wordt afgewerkt met verticale eiken delen op stijl- en regelwerk. De isolatie is overeenkomstig de door de overheid gestelde eisen.
Daken: De daken zijn opgebouwd uit geprefabriceerde dak elementen (>6,3m2 k/w) en worden aan de buitenkant afgewerkt met keramische (antraciet) dakpannen en 8 tot 12 zonnepanelen.
Kozijnen en timmerwerken: De buitenkozijnen, ramen en (terras)deuren worden gemaakt van kunststof, voorzien van dubbele beglazing (isolerend glas HR++) met een roedeverdeling en afgemonteerd met hang- en sluitwerk overeenkomstig politiekeurmerk veilig wonen weerstand-klasse 2. De voordeur wordt voorzien van doorzichtig glas dat na wens via domotica ondoorzichtig gemaakt kan worden.
Binnenwanden en deuren: In de binnenwanden worden binnen kozijnen opgenomen met fabrieksmatig afgelakte opdekdeuren. De villa wordt niet voorzien van dorpels.
Trap: De dichte trap van de begane grond naar de eerste verdieping wordt uitgevoerd in Decolijn. De traptreden en stootborden zijn voorzien van een onderhoudsvrij en stroef oppervlak in de kleur royaal eiken. De trapbomen, balusters, hekwerken en leuningen worden dekkend geschilderd.
Ventilatie: Alle villa’s worden geventileerd middels een WTW-unit. De unit wordt bediend met een schakelaar die in beide badkamers wordt gemonteerd. Er wordt luchtafvoer aangebracht. De afzuiging vindt plaats in de keuken, de badkamers, toiletten en de bergruimte in de villa. In genoemde ruimten worden afvoerventielen aan­gebracht. De toevoer van verse lucht vindt plaats door toevoer ventielen in de slaapkamers en de woonkamer.
Koudwaterleidingen: Vanaf de watermeter worden de koudwaterleidingen aangelegd naar de tappunten in de badkamers, keuken, toiletten en berging voor de wasmachineaansluiting. De villa is voorzien van een buitenkraan.
Warmwaterleidingen: Vanaf de warmtepompunit/boiler worden er warmwaterleidingen aangelegd naar de aansluitpunten in de badkamers en de keuken. De in de villa aangebrachte warmtepompunit verzorgt het verwarmen van het tapwater en de verwarming.
Verwarmingsinstallaties: Uw villa wordt verwarmd middels een warmtepomp. In uw berging komt een aparte installatiekast die wordt voorzien van een warmtepomp­unit. Deze warmtepompunit draagt zorg voor de distributie van warm water voor uw vloerverwarming (begane grond en verdieping) en de opwarming van het water voor onder andere douche en/of bad of andere warmwatertappunten via een 300 liter boiler. De temperatuur in de villa wordt per kamer geregeld via een multifunc­tionele schakelaar met ingebouwde kamer­thermostaat in elke slaapkamer en een display in de woonkamer. 
De plaats van verdelers voor de vloerverwarming, 
waarmee de diverse ruimtes afzonderlijk kunnen worden ingeregeld bevindt zich onder de trap.
Airconditioning: De woonkamer en slaapkamers hebben elk een airconditionings unit. Hiermee kan een ruimte verwarmd, gekoeld of ontvochtigd worden. Het ontvochtigen gebeurt na elk verblijf automatisch door het domoticasysteem om zodoende elke gast een frisse woning vrij van geurtjes te garanderen.
Elektrische installatie: De elektrische installatie wordt aangelegd vanuit de meterkast in de berging, verdeeld over de diverse ruimten, overeenkomstig de NEN 1010. De installatie wordt zoveel mogelijk inbouw uitgevoerd met uitzondering van de meterkast en berging. De wandcontactdozen en schakelaars worden afgewerkt met een kunststof frontplaat in de kleur wit. Bij de entree van de villa en op het terras, wordt een (led) buitenlamp gemonteerd. De villa is op de daarvoor ge­eigende plekken voorzien van rookmelders. In de meter­kast wordt een aansluiting gemaakt voor draadloos inter­net. Elke slaapkamer heeft naast een streaming televisie ook een vaste internet­aansluiting. Elke woning wordt voorzien van aansluiting voor een laadpaal. De laadpaal is optioneel.
Afwerking vloeren: De betonnen begane grondvloer wordt afgewerkt met een zandcementdekvloer en de kanaalplaat verdiepingsvloer wordt afgewerkt met een zandcementdekvloer. De toiletten en badkamers worden voorzien van vloertegelwerk.
Sanitair en tegelwerk: De luxe toiletten en bad­kamers worden voorzien van vloertegels (60x60cm) en wandtegels (30x60cm). Het sanitair bestaat uit een bad, inloopdouche met thermostatische douchemengkraan, douchegarnituur en glazen douchewand. Het wastafelmeubel wordt uitgevoerd met onderbouw en spiegel met verlichting.
Sauna: Op de verdieping van de 4-persoons types wordt een houten elektrisch verwarmde sauna op 230v geplaatst alsmede een infra rood sauna, de sauna is voorzien van een glazen deur en een PVC-vloer.
Buiten sauna: Bij een geselecteerd aantal 6-persoons villa’s kan een cederhouten Barrel sauna geplaatst worden. Hiermee wordt het type een 6-persoons Wellness Bij deze villa’s wordt de sauna vanuit de display in de woonkamer aangezet.
Keuken: De woning wordt voorzien van een luxe keuken met Samsung inbouwapparatuur. De keuken heeft een composiet aanrechtblad met een inbouw-combimagnetron, een inductiekookplaat, afzuigkap, inbouwvaatwasser, een Amerikaanse koelkast met ijsblokjes machine, een inbouw wijnklimaatkast en Quooker. De culinair types hebben een extra heteluchtoven.
Schilderwerk: Het binnen- en buitenschilderwerk wordt uitgevoerd in een dekkend systeem conform de kleur- en materiaalstaat.
Domotica: Door gebruik te maken van domotica kunnen diverse systemen geautomatiseerd worden. Toegangscontrole: De gast krijgt voor de gereserveerde periode via een code of pas toegang tot de villa. Bij het eerste gebruik van de toegangscode geeft de domotica een warm welkom door het glas van de voordeur 5 minuten doorzichtig te maken, de verlichting in een warme sfeer aan te zetten, alle gordijnen te openen, de LED-haard aan te schakelen en de televisie op het informatiekanaal te zetten. Indien na vertrek de schoonmakers de woning met hun code openen zal alleen de verlichting overal vol aangaan en de gordijnen openen.
Privacy glas: Indien gewenst kan het glas van de voordeur doorzichtig of ondoorzichtig gemaakt worden.
Verlichting: De verlichting gaat op de plekken waar geen schakelaars nodig zijn aan op beweging. Dit geldt voor de toiletten, badkamers, de hal en de overloop. ’s Nachts zal het licht gedimd aangaan. Er zijn vooraf drie sferen ingesteld bij alle door domotica geregelde verlichtingsschakelaars.
Temperatuur: De temperatuur, vochtigheid en Co2, kan in elke ruimte geregeld worden door middel van een multifunctionele schakelaar met temperatuur aanduiding.
Gordijnen: De gordijnen zullen automatisch sluiten rond schemering. Deze zijn zowel handmatig als via de display of schakelaar naast elk bed te bedienen.
Koken: Om te voorkomen dat de afzuiger in de keuken niet gebruikt wordt zal, zodra er een pan op de inductie­kookplaat gezet wordt, de afzuiger aangaan.
Buitenkeuken: De buitenkeuken heeft een afmeting 150x70x90 cm en is opgebouwd van houten planken op een aluminiumframe met een betonnen werkblad. Daarnaast staat er een BBQ type Kamado zwart.

Voorbehoud: deze technische omschrijving wordt onder voorbehoud van wijzigingen in de brochure geplaatst. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.